In 2008 heb ik kwalitatief onderzoek gedaan naar heel jong verlies en de gevolgen daarvan op het beleven van later verlies. De resultaten van dit onderzoek heb ik beschreven in het boek Stapeltjesverdriet.

Samen met Riet Fiddelaers-Jasper schreef ik het boek Herbergen van verlies. Het resultaat van een jarenlange samenwerking binnen Opleidingen Land van Rouw.

Op deze plek ook aandacht voor het boek Als de man verliest, geschreven door mijn partner Wim van Lent en Tim Overdiek.

Stapeltjesverdriet Sabine Noten

Met het hart als werkruimte onderzocht Sabine Noten de verlieservaringen waar ook de allerkleinste weet van heeft, ook al heeft het nog geen taal om het onbenoembare te verwoorden. In Stapeltjesverdriet deelt Sabine haar rijkdom aan inzichten en ervaringen uit dit verkennend onderzoek.

Bekijk op Uitgeverij In de Wolken.

Herbergen van Verlies Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten

In dit boek word je als lezer meegenomen op de tocht door het rouwlandschap na een ingrijpend verlies. Mensen zijn op zoek naar een plek waar hun verhaal verteld én gehoord kan worden. Ze dragen een rugzak met zich mee die gevuld is met (verlies)ervaringen en herinneringen maar ook met schatten die soms diep weggestopt zijn.

Bekijk op Uitgeverij In de Wolken.

Als de man verliest Tim Overdiek en Wim van Lent

Wim van Lent en Tim Overdiek zijn gespecialiseerd in de behandeling van rouw bij mannen. Zij schreven een boek vol waardevolle lessen en inzichten, gebaseerd op hun rijke ervaring met mannen die door tegenslag zijn geveld. Daarnaast interviewden zij bekende Nederlandse mannen die openhartig vertellen over hun ervaringen. Een aangrijpend en inzichtrijk boek, voor zowel mannen als vrouwen.

Bekijk op Uitgeverij Balans.

De geest is het vergeten, maar het lichaam niet – gelukkig

Sigmund Freud

De plek van de verwonding is de plek van de bevruchting

Wibe Veenbaas